Kaisa valgte å ta lærlingetiden hjemme i Balsfjord

      Kommentarer er skrudd av for Kaisa valgte å ta lærlingetiden hjemme i Balsfjord

Saken er hentet fra: Salangen nyheter. Skrevet av Jon Henrik Larsen.

18 år gamle Kaisa Brandsgård Ophus har flyttet hjem til Storsteinnes i Balsfjord kommune, for å ta siste del av utdanningen som barne- og ungdomsarbeider. I tillegg får hun delt litt danseglede med skoleelevene hun jobber med på Storsteinnes skole.

Kaisa er lærling ved Storsteinnes skole i barne- og ungdomsarbeiderfaget. Mange unge i dag velger å ta lærlingetiden sin i en annen kommune enn hjemkommunen. Men Kaisa går mot strømmen.

Hun bruker hun ettermiddagene til å lære bort dans til elevene på kulturskolen i Balsfjord. Dans har interessert 18-åringen så lenge hun kan huske.

– Fokuset er å være med på dansetrinn, å bevege på hele kroppen og bruke kroppen til å formidle følelser. Det er en variasjon av jazzdans og litt hiphop. Mange av barna har sett og lært noen dansetrinn fra sosiale medier så det vil fortsatt være mulighet for å hente mer inspirasjon derifra, sier Kaisa Brandsgård Ophus.

Hun har som mål å utdanne seg som lærer på grunnskole så derfor engasjerer hun seg i aktiviteter og tilbud for barn og unge.

– Jeg synes det er utrolig givende å jobbe sammen med barn der ingen dager er like. Jeg har alltid likt å være med barn, så når jeg får være med å veilede, hjelpe og se hvordan de utvikler seg føler jeg at jeg gjør noe meningsfullt for både meg, barna og deres fremtid. Jeg vil nok beskrive meg selv som litt barnslig og leken til tider, noe som kommer veldig godt med når man jobber med barn og unge, og ønsker å skape gode relasjoner med dem, sier Kaisa tydelig engasjert til nettavisen.

Mange positive sider

Det er ikke mange unge mennesker som i dag flytter hjem til hjemplassen sin for å ta lærlingetiden der. Men det har Kaisa valgt å gjøre. Og det av gode grunner i følge henne selv:

– Å kunne ha lærlingtiden min her i Balsfjord har mange positive sider ved seg. Jeg har mulighet til å bo hjemme, holde meg nært venner og familien, og får jobbe på en skole som jeg er veldig godt kjent med siden jeg selv har gått der. Jeg har også et fantastisk kollegium jeg jobber godt sammen med, og jeg har blitt kjent med mange av elevene på skolen. Det er alltid like koselig når jeg møter på elevene utenfor skoletiden og de kjenner meg igjen!, sier Kaisa Brandsgård Ophus.

Balsfjord i hjertet

Kaisa ønsker og bli boende i Balsfjord så lenge hun kan, selv etter lærlingetiden.

– Det er absolutt noe jeg ønsker, men det kommer litt an på utdanningen videre. Skal jeg studere videre til lærer må jeg nok ut av kommunen, men da vil jeg tro og håpe at jeg blir tatt godt imot igjen senere når jeg kommer tilbake, sier hun.

I dag har hun kjæreste som også bor i Balsfjord. De begge trives her.

– Jeg vil nok holde meg her så lenge jeg klarer. Kjæresten min er jo også en faktor som spiller inn på hva jeg gjør etter lærlingtiden. Men målet mitt er jo å bli lærer!, sier Kaisa smilende.

Foto: Privat