Verdensdagen for psykisk helse

      Kommentarer er skrudd av for Verdensdagen for psykisk helse

Verdensdagen for psykisk helse er en FN-dag som årlig blir markert over hele verden den 10. oktober.  Årets tema er pandemi, krig, klimakriser, flyktningkriser og livskriser. Etter to år i krisemodus, så ser det ut som vi går en usikker og utfordrende tid i møte. Det skal vi ikke trenge å gjøre alene.
På Storsteinnes skole markerer vi blant annet dagen ved å ha besøk av kommunepsykolog Lisa Danielsen. Hun samtaler med elevene om hvordan våre hoder fungerer, og gir oss strategier og tips til hvordan vi kan ta vare på vår egen psykiske helse. Blant annet er ensomhet og utenforskap sentrale utfordringer for den psykiske folkehelsa i 2022.

#løftblikket

  • Her er fem gode grunner til å markere dagen:
  • Det blir lettere å dele tanker med andre, og gi og få støtte
  • Mindre stigma og skam rundt psykiske utfordringer
  • Du er med på å skape et mer inkluderende miljø for de rundt deg
  • Et rausere samfunn er viktig for den psykiske folkehelsen
  • Du styrker din egen psykiske helse

10. trinn sammen med Lisa Danielsen