Elever gjør siste forberedelser før Reistadløpet

Kommentarer er skrudd av for Elever gjør siste forberedelser før Reistadløpet

Preparering av ski sto på timeplanen for 15 ungdomsskoleelever fra Storsteinnes skole. De gleder seg til å gå den 30 kilometer lange skoleløptraseen under årets Reistadløp.

Utdrag fra artikkelen er hentet fra Nye Troms 30.03.22:

Foto: Leif Stensland

Det startet med at lærer Steinar Sørensen kunne fortelle rektor John-Terje Sørensen at nå hadde han hatt ei gruppe elever med seg på ski i Bratteng-løypa.

– Rektoren er rimelig skiinteressert og var veldig positiv til at vi skulle sjekke om det var noen av elevene som kunne tenke seg å gå Reistadløpet, sier Steinar Sørensen.

Flere av elevene har benyttet Bratteng-løypa på Storsteinnes som treningsarena. Dette i ei løype som er langt fra like krevende og lang som traseen som skal gjennomføres torsdag.
– Jeg gleder meg til å gå, men med mye stigning de første fem kilometerne blir det nok tungt i starten. Det skal bli godt å komme på Kampenhytta og få kjøpt seg mat og drikke, sier Magnus Stormo.

Tidligere brukte han å gå onsdagsrenn, men nå forteller han at det bare blir en tur til Rostahytta vinterstid.
– Jeg er nok for dårlig trent, men det blir å gå i sitt eget tempo, sier Magnus og antyder ei sluttid på i overkant av tre timer på den 30 km lange løypa.

Nora Mikkelsen er en av fire jenter på samme skole som skal gå torsdagens skoleløp. Også hun gleder seg, men beregner å bruke noe lengre tid ute i løypa.

– Jeg har gått turrennet Strupendilten flere ganger, og går mye på ski, men mest turgåing i skogen. Aldri før har jeg gått en tur på tre mil, så jeg er litt spent på hvor lang tid jeg bruker. Kanskje blir det rundt fire timer, sier Nora.

At også Storsteinnes skole stiller med deltakere på årets skoleløp, gleder Ivar Holand, daglig leder i Reistadløpet.

– Det er veldig gledelig. Vi har nå fem-seks skoler som stiller og så mange som nærmere 160 elever som er med på skoleløpet. Det er helt vilt, sier en strålende fornøyd Ivar Holand i en kommentar til Nye Troms.

Foto: Leif Stendland
Løypeprofil på det 30 km lange rennet