Niendeklassingene trives i arbeidslivet!

9. klasse på Storsteinnes skole er denne og neste uke ute i arbeidslivet og der synes de det er kjekt å være. Det synes i alle fall Sigurd, Celina og Tobias.

Les hele artikkelen på Nye Troms: https://nye-troms.no/nyheter/niendeklassingene-trives-i-arbeidslivet/19.24989 (17.03.22)

Hvert år er 9. klassingene ved Storsteinnes skole ute i arbeidslivet, dette kalles PRUA-ukene. Denne perioden er uke 11 og 12 hvert år og de tre vi har snakket med er utplassert på forskjellige arbeidsplasser. En av dem er Sigurd Mikkelsen, som har valgt å jobbe på Rema 1000 i Nordkjosbotn, og der trives 14-åringen.

– Jeg trives godt her. Jeg føler at jeg har blitt tatt godt imot og det er veldig hyggelige folk som jobber her, sier Sigurd.

Sigurd på Rema 1000 / Foto: Ukjent

Trives gjør også Celina Moen Nordseth, som har sin praksis på Vollan gjestestue.

– Ja, jeg trives veldig godt. Det er gode arbeidsforhold og flinke kollegaer som jobber her, og jeg har blitt tatt imot på en veldig god måte, sier Celina.

Da Nye Troms var innom var hun sammen med ansatte i gang med å forberede lunsjen.

– Jeg observerer hva de andre ansatte gjør, og selv har jeg smurt bagetter, ryddet etter frokosten og tatt oppvasken, sier Celina.

Celina på Vollan gjestestue / Foto: Stian Strand Karlsen

Sistemann som Nye Troms har besøkt er Tobias Berge. Han var ikke i tvil om hva som er best av skole eller praktisk utprøving i arbeidslivet.

– Jeg slipper å gjøre lekser og skolearbeid, og her får jeg lov til å jobbe med ting jeg liker, sier Tobias, som har valgt å jobbe på storkjøkkenet på Balsfjord bo- og servicesenter.

– Dette gjorde jeg fordi jeg liker å lage mat og jeg trives sammen med andre folk, sier Tobias.

Tobias på Balsfjord bo- og servicesenter / Foto: Stian Strand Karlsen

– Det går på alt fra å lage brød fra bunnen, til å smøre brødskiver og å ta oppvasken, sier Tobias, og legger til at det første han gjør når han kommer på jobb er å lage frokost til de eldre som bor på sykehjemmet.

Stian Strand Karlsen, som har skrevet denne artikkelen for Nye Troms, er 9. klassing på Storsteinnes skole. Han er utplassert hos Nye Troms.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.